Mijn gezichtsverzorging

Sinds enkele jaar ben ik me meer gaan verdiepen in gezichtsverzorging en de producten die ik gebruik voor mijn huid. De reden dat ik me hier in ben gaan verdiepen is dat ik de wonderlijke grens van 25 jaar was gepasseerd. Ik merkte vooral op dat ik na het slapen wat fijne lijntjes rond mijn ogen kreeg en wat meer rode en pigmentvlekjes kreeg.Het werd daarom tijd om wat meer aandacht te besteden aan mijn huid.

De eerste stap die ik toen heb genomen is naar een schoonheidsspecialist te gaan voor huidadvies en natuurlijk een heerlijke behandeling. Mijn huidttype kan ik het beste omschrijven als een gevoelige droge/vochtarme huid. Zij adviseerden mij voornamelijk om mijn huid goed te reinigen om zo verstopte poriën te voorkomen en daarnaast mijn huid met een goede crème te hydrateren. Om huidveroudering te voorkomen is het belangrijkste om je huid goed in in te smeren met zonnebrand!

Producten van Jetske Ultee

Toen ik me begon te verdiepen in wat goede huidverzorging nu eigenlijk is kwam ik al vrij snel op de blog van Jetske Ultee terecht. Het sprak mij erg aan dat ze haar adviezen en producten kan onderbouwen met wetenschappelijke bewijs. Ook is op de blog van Jetske Ultee een overzicht te vinden van bestandsdelen die beter vermeden kunnen worden in gezichtsverzorgingsproducten. Met deze informatie ben ik naar de etos gegaan en probeerde ik producten te vinden die deze bestandsdelen niet bevatten. Maar toen ik in de etos verschillende producten stond te vergelijken bleek het toch lastig te zijn om dit zelf toe te passen. Om het mezelf gemakkelijker te maken ben ik de producten van Jetske Ultee gaan uitproberen.

Reiniging

De meeste reinigers drogen mijn huid snel uit waardoor het schraal en trekkerig wordt. Hierdoor was ik op voorhand wat skeptisch over deze reiniger. Ik probeerde de reiniger voor een normale tot droge huid uit. Gelukkig bleek het tegendeel waar te zijn en werd mijn huid hier juist minder droog en trekkerig door. Wel gebruik ik de reiniger maar maximaal een keer per dag in plaats van twee keer. Meestal gebruik ik de reiniger onder de douche of na het afhalen van mijn make-up.

Om mijn huid ’s ochtends op te frissen gebruik ik meestal de toner. Ik probeerde ook de toner voor een normale tot droge huid uit . De toner gebruik ik ’s ochtends en ’s avonds, en altijd na het douchen. Deze frist mijn huid heerlijk op. Ook merk ik dat de toner mijn huid echt verzorgd, waardoor het zachter en gehydrateerd voelt. Als ik deze toner niet gebruik, dan merk ik dat ik mijn huid droger is en ik meer créme nodig heb.

Exfolieren

Ik keek er erg naar uit op de exfoliant uit te proberen. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen, reinigt de poriën en zorgt voor een frisse en egale huid. De werking van een exfoliant is anders dan die van een scrub. Bij een scrub worden dode huidcellen van je huid geschuurd. Wanneer ik een scrub gebruikte kreeg ik hier vaak juist puistjes van, omdat het te agressief was voor mijn huid. Bij een exfoliant zorgen de (fruit)zuren ervoor dat de dode huidcellen gemakkelijker loslaten.

Ik heb gekozen voor de exfoliant voor een normale tot vette huid, omdat hier 1% salicylzuur in verwerkt zit. Salicylzuur wordt over het algemeen door alle huidtypen goed vedragen en kan ook gebruikt worden bij een droge huid.

Mijn ervaring met deze exfoliant is tot nu toe top! Ik gebruik het nu ongeveer een paar keer per week en mijn huid ziet er na het aanbrengen echt een stuk frisser en stralender uit!

Hydrateren

De schoonheidsspecialiste waar ik heen ben gegaan voor advies gebruikte de producten van Dermalogica. Vooral de dagcrème is voor mij erg belangrijk om mijn huid goed te verzorgen en hydrateren. Dit helpt goed tegen de fijne lijntjes in mijn gezicht. Ik heb gekozen voor Dermalogica omdat het gebruik van deze crème heel fijn aanvoelde en er ook geen parfum in verwerkt zit. Doordat er geen parfum in zit vinden sommige mensen de crème wat gek ruiken. Maar toen ik aan de crème gewend was, vond ik juist crèmes met parfum erin te sterk en overdadig ruiken!

Met deze grote tube van 100 mL doe ik ongeveer een half jaar. In de winter gebruik ik de intensive moisture balance, omdat deze crème net iets dikker is. In de zomer gebruik ik de skin smoothing cream. Mijn huid is dan minder droog en heeft dan minder crème nodig.

Zonnebescherming

De zonnebescherming van Jetske Ultee heb ik nog niet geprobeerd. Ik ben van plan om dit voorjaar deze zonnebrand uit te gaan proberen als het zonnetje weer gaat schijnen!

Tip
De blog van Jetske Ultee is erg interessant om te lezen dus het is echt een aanrader om haar website een keertje te bezoeken. Zeker als je meer wilt weten over welke huidverzorging het beste bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.