Inspiratie opdoen in Tuinen van Appeltern

Op dit moment zit ik nog volop in de tuin inspiratie fase. Zowel de voortuin en de achtertuin wil ik zelf gaan ontwerpen. Om inspiratie op te doen heb ik de Tuinen van Appeltern bezocht. In deze post deel ik mijn inspiratie en vertel ik meer over mijn ideeën om mijn droomtuin te creeëren.

Bostuin

De achtertuin is en echte bostuin en wordt omringd door verschillende grote bomen zoals de esdoorn, eikenboom, berkenboom. Onze tuin voelt aan als een geheime open plek in het bos, waar in de middag de zon volop schijnt. Mijn inspiratie is daarom een bostuin, volop schaduwplanten die van nature in het bos te vinden zijn zoals rhodondendrons, vingershoedskruid, herfstanemonen, hosta’s en de helleborus.

Één zijde van de achtertuin krijgt juist veel zon en daar zullen nog een aantal bomen aangepland worden en de borders zullen gevuld worden met vaste planten en grassen. Ook zal in het zonnige gedeelte een moestuin komen en worden er eetbare planten in de borders vermengd. De zwarte kas uit mijn inspiratiefoto is ook prachtig. Ik ga kijken of er in mijn ontwerp ruimte komt voor een kleine formaat kas.

Zonnige en uitbundige prairietuin

Na een lange dag wil ik graag dat ik blij wordt als ik langs mijn voortuin loop. Daarom wil ik dat mijn voortuin een vrolijke uitstraling heeft vol met groen. Mijn inspiratie hiervoor zijn de prairieborders vol met bloemen en wuivende grassen. Om de tuin compleet te maken zal er ook een klein boompje geplaatst worden. Dit maakt de tuin interessanter en is natuurlijk fijn voor wat extra schadaw en privacy. De basis wil ik zetten met de kleuren wit, geel en paarsblauw, met een klein toefje roze en rood.

Een gedeelte van de voortuin zal bestraat worden om een oprit te creeëren. De stenen die hiervoor waarschijnlijk gebruikt gaan worden zijn rood gemeleerde klinkers, met een rand van kinderkopjes. De oprit zal worden met het ook om zo veel mogelijk groen te behouden aan de randen, zodat er zo min mogelijk bestraat hoeft te worden.

In de tuin zullen ook leuke hoekjes en zitjes worden gecreeërd, zijn de vormen voornamelijk organisch en worden er paadjes gemaakt van verschillende materialen zoals stapstenen, boomschors en schelpenzand, zodat het een belevenis wordt om een rondje door de tuin te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.