Jachtslot Mookerheide

Vlakbij Nijmegen ligt het Jachtslot Mookerheide. Via een lange oprijlaan door het bos rijd je naar het witte jachtslot toe. Het jachtslot is onderdeel van het Landgoed Mookerheide dat bestaat uit de historische tuinen en kassen, met pluktuin, en het aangrenzende natuurgebied de Mookerheide. Daarnaast bevindt zich naast het jachtslot een mooie rustige natuurbegraafplaats. In september heb ik zelf het landgoed bezocht en ik zal hier mijn ervaringen met je delen. Al met al zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen om rond te wandelen in de tuinen en een boswandeling te maken!

Het is jachtslot is prachtig gebouw, alleen momenteel staat het nog in de steigers omdat het wordt gerenoveerd. Mocht je het leuk vinden om meer te weten over de restauratie van dit gebouw, dan kun je dit volgen via een aantal vlogs  van natuurmonumenten.  

Natuurgebied Mookerheide

Bij het bezoek aan het landgoed zijn we eerst begonnen aan de wandeling door de bossen. We zijn op gevoel begonnen met lopen en hebben geen route gebruikt. Helaas merkten we wel dat we snel tegen aan aantal drukke wegen rondom het landgoed aanliepen. Op een aantal bredere paden kwamen ook veel fietsers langs. Hierdoor raad ik wel aan om vooraf aan het bezoek een route op te zoeken.

In de bossen zijn twee wandelroutes te vinden, namelijk de Twee Schansen route (geel) en de Biesselroute (paars) van allebei ongeveer 6 km.  Het is natuurlijk ook mogelijk om lekker zelf op avontuur te gaan en zelf de omgeving  te ondekken.

Pluktuin

De pluktuin vind ik toch wel een van de pareltjes van het langdgoed. Voor 10 euro kan je een boeket plukken in allerlei kleuren dahlia’s, cosmea’s, zinnia’s, zonnebloemen en meer! Er staan ook verschillende bordjes in de tuinen met instructies hoe een bepaalde bloem het beste afgeknipt kan worden. Zo staat er bij de Zinnia om net onder de bloem te duwen, wiebelt de steel niet dan is de bloem klaar op geplukt te worden! Wanneer je wat verder woont kan het handig zijn om zelf een kleine vaas mee te nemen in de auto. Zo blijven de bloemen het mooiste en kan je er thuis zo lang mogelijk van genieten.

Ik vond het heerlijk om op zoek te gaan naar kleuren en bloemen die ik het mooiste vond. Het is leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde bloemen toch een ander even mooi boeket maakt. De hele week heeft dit boeket bij mij op de keukentafel gestaan en heb ik genoten van de herinnering aan de dag!

Koffie & lekkers

Op het landgoed is nog geen horeca gelegenheid waar je even kan aanschuiven. Wel staat er vaak een koffiekraam toch aardig veel lekkers kan vinden! En op een zonnige dag kan je even uitrusten bij de picknicktafels en genieten van wat lekkers. Ik had genoten van een erg lekkere brownie met frambozen! Alles bij elkaar is dit een heerlijke plek als je een fijne dag in de buitenlucht wilt doorbrengen!

Op natuurmomenten kun je meer informatie vinden over het Landgoed Mookerheide, de restauratie van het jachtslot en mooie wandelroutes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.