Magische wandeling bij de Oisterwijkse bossen en Vennen

Deze ochtend was ik gezellig gaan wandelen met met zijn zus. Het was even zoeken welke boscafe’s er open waren op maandag ochtend. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het boshuis Venkraai en dit was een erg goede keuze. Het boshuis Venkraai ligt bij de Oisterwijkse bossen- en vennen. Bij de aankomst op het parkeerterrein is het nog een klein stukje lopen naar het boshuis. Onderweg spiekten we voorbij een klein heuveltje en zagen we dit magische uitzicht. Het uitzicht over de vennen in combinatie met de gezellige lichtjes en kerstaankleiding maakte dit een magische plek!

Boshuis Venkraai

Het boshuis is een oude boswachterswoning en is een mooie plek om even bij te komen van een lange wandeling. Wanneer je het boscafΓ© binnenstapt waan je je in een andere tijd. Binnen ligt het cafΓ© vol met warme tapijten, tafelkleedjes, gezellige lampenkappen en schilderijen.

Buiten ligt een groot bosterras met gezellige zitjes en bankjes met dekentjes om ook buiten lekker warm te blijven. Ook is er voor kinderen een speeltuin, zodat zij zich ook lekker kunnen vermaken.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

In de winter zijn de mistige vennen sprookjesachtig, maar ook in andere seizoenen kun je hier volop genieten van de natuur. Het bos is gevarieerd met dennenbomen, loofbomen en kleine en grote vennen. In de buurt bevindt zich ook Natuurpoort Groot Speijck, met een bezoekercentrum en een terras. Vanuit zowel boshuis Venkraai als Natuurpoort Groot Speijck starten een aantal wandelroutes. Ook kun je zelf je eigen routes uitstippelen met knooppunten.

Voor nu geniet ik van dit winterse uitzicht, maar ik kan niet wachten om hier in de zomer terug te komen als de natuur weer tot leven is gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.